Download het onderzoek

Welke reclamemedia worden door de consument vertrouwd?

Voor welke reclamemedia is er werk aan de winkel?

Verhoogt vertrouwen in een medium het activerend effect ervan?

Download het onderzoek nu, klik op de knop hieronder

In tijden waarin zelfs nieuwsberichten en wetenschap in vraag worden gesteld – denk maar aan fake news en de anti-vax beweging – is ook reclame niet immuun voor scepticisme. In deze context zette marktonderzoeksbureau Profacts in opdracht van BD myShopi een onderzoek op naar het vertrouwen van de consument in verschillende reclamekanalen. Daarbij werd nauwgezet de Adtrust methode gevolgd.

Adtrust index

Consumer trust

Action index

Consumer Connection Survey

Het opvallendste en meest alarmerende resultaat van de Consumer Connection Survey is dat reclamekanalen zowat over de hele lijn matig tot slecht scoren op de Adtrust Index, met een mediaan van -38.

Enkel de niet-intrusieve kanalen zoals reclame in de cinema, reclamefolders, mond aan mond reclame en advertenties in magazines krijgen van de consument een ietwat beter rapport.

Reclamemedia die het meest vertrouwd worden, zoals folders en aanbevelingen, werken logischerwijze het meest aanstekelijk voor de consument om vervolgens tot aankopen over te gaan.

Download de volledige presentatie om alle resultaten in detail te bekijken.

Download het volledige onderzoekMeer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens vindt u in onze Privacyverklaring